Tips om bra kartor

Det finns bra kartor och satellitbilder på nätet. Vi har gjort ett urval av de som vi tycker är de roligaste och bästa kartorna.

Det finns många bra kartor och satellitbilder på nätet.

Här är ett urval av de som vi tycker är de roligaste och bästa kartorna.

Om du skall göra en bilresa ut i Europa rekommenderar vi ViaMichelin som är riktigt bra för att planera resan. Du får förslag på hotell som du kan boka på destinationen. ViaMichelin är en bra karta om man skall planera en bilresa. Du får en vägbeskrivning som du kan skriva ut. Du får förslag på hotell på resmålet som enkelt kan boka. Bra kartor och pålitliga vägbeskrivningar med olika val, snabbast, vackrast, bränslesnålast och kortast. Du kan göra resrutter över hela Europa.

Flightradar24 – Se all flygtrafik live. Kul sajt!

Har du någon gång undrat över vad det är för flyg som skapar vita strimmor på himlen ovanför dig. Den här tjänsten är riktigt bra. Här kan du följa flygplanen live. Du får information om vilket plan, var det kommer ifrån och vart det skall. Dessutom får du flyghöjd, fart m. m. Har du Google Earth installerat kan du också se hur det ser ut från cockpit. Så nu slipper du undra.

Bing Maps

Bing Maps ger dig vägbeskrivningar men också en del andra extra funktioner. Klicka ”More” så får du upp ett urval. Du kan t.ex. se Japan före och efter jordbävningen.

Hitta.se kartor och vägbeskrivningar

Hitta.se har mycket mer än bara adresser och telefonnummer. Det finns bransch sök, mycket bra kartor, riktigt bra vägbeskrivningar, gatubilder, satellitbilder och mycket annat. När du skriver in adressen i vägbeskrivningar får du upp förslag på adresser. Bra funktion. Bra flygbilder över tätorter.

Google Maps

Google Maps är en komplett karta med vägbeskrivningar, satellitbilder, webbkameror, terrängkartor mm
Google Street Wiew är en upplevelse. Dra den lilla gula gubben till kartan och till den plats som du vill se. Sedan kan du förflytta dig runt och kolla.


Läs mer: