Att göra hemsidor – tips

Det blir allt viktigare att synas på nätet för alla som har någon sorts rörelse eller privat bara en ohöljd passion för något.

Det blir allt viktigare att synas på nätet med hemsidor för alla som har någon sorts rörelse eller privat bara en ohöljd passion för något.

Bloggar finns det gott om, och det tänker Klokagubben inte ta upp här, förutom möjligheten att använda WordPress som ett bra sätt att skaffa sig en hemsida.
Om du vill knåpa ihop dina egna hemsidor så finns det tips om ett par bra och gratis program som du kan använda.
Skall du göra dina egna hemsidor så behöver du också ett webbhotell.

Miss Hosting – Rankad som världens bästa webbhotell av TrustPilot

Miss Hosting – grundades 2014 och är ett internationellt webbhotell som erbjuder en rad tjänster till förmånliga priser som webbhotell, domänregistrering, sitebuilder, VPS, dedikerade servrar, e-post m.m. Miss Hosting har 4.9 av 5 i betyg på TrustPilot!

WordPress som hemsida för privatperson eller företag.

Många har börjat att använda WordPress som är ett bloggprogram. WordPress är ett modernt och enkelt verktyg med möjlighet till olika utseenden och mycket användarvänligt. Det kan vara det perfekta verktyget för en privatperson eller faktiskt också för företag som vill ha en enkel och lättskött hemsida. WordPress är gratis. Det går att uppgradera för en billig penning och då kan man köpa sitt domännamn. Då syns det alltså inte att det är WordPress. Du behöver inte några särskilda program och du kan uppdatera din sida från vilken dator som helst som har en internetanslutning.

FTP-program – File-Zilla

Du behöver också ett bra och lätthanterat FTP-program för att föra över dina sidor till webbhotellet.

Bildprogrammet Gimp gratis

Gimp är är ett bra, enkelt och mångsidigt bildbehandlingsprogram. Helt gratis att använda.
Den är nästan lika bra som Adobe Photoshop, ja det är väl att ta i, men mycket bättre än många andra gratisprogram som följer med skrivare etc. Det finns faktiskt många designer, grafiker som använder the Gimp.
Om du i huvudsak skall arbeta med bilder för webben och egna utskrifter klarar du dig väldigt långt med detta enkla program.
Om du är Windows användare skall du först installera det särskilda installationshjälpsprogrammet. Allt förklaras och hämtas på samma sida.


Läs mer om WordPress och hemsidor:


Läs mer om att tjäna pengar på internet: