Tips om bästa gratisprogram

Bra program som du kan hitta på nätet och ladda ner - bildprogram, ordbehandling, kalkylprogram, hemsidor mm

Bästa gratisprogram – Det finns en hel del bra gratisprogram som fungerar riktigt bra.

Bra gratisprogram som du kan hitta på nätet och ladda ner – bildprogram, ordbehandling, kalkylprogram, hemsidor m.m.
Open Office är ett ordbehandlingsprogram som har öppen källkod och är fritt att använda. Openoffice.org är ett av de största gratis programmen med öppen källkod, vid sidan av GNU/Linux, Gimp, Mozilla med fler.

Letar du efter ett bra webbhotell – Rankad som världens bästa webbhotell av TrustPilot – Miss Hosting

Miss Hosting – Sveriges snabbast växande webbhotell som erbjuder en rad tjänster till bra priser som webbhotell, domänregistrering, sitebuilder, VPS, dedikerade servrar, e-post m.m. Miss Hosting har 4.9 av 5 i betyg på TrustPilot!

Office – Ordbehandling – Gratisprogram

OpenOffice.org är en en hel svit program som ger dig alla verktyg som du behöver.
OpenOffice utvecklas, stöds och marknadsförs av ett världsomspännande community som arbetar under öppen källkod. Med tillägg, nya kraftfulla funktioner och öppen standard är OpenOffice.org mycket mer än en kontorssvit.
Rekommenderas!
Har allt du behöver! Ersätter Microsofts produkter, Word, Excel, PowerPoint mm helt och hållet. (Är också officiellt program för EU administrationen.) OBS, HELT GRATIS!

Bildprogram – Gratisprogram

Gimp är är ett riktigt bra och mångsidigt  bildbehandlingsprogram. Helt gratis att använda. Den är nästan lika bra som Adobe Photoshop och mycket bättre än andra gratisprogram som följer med skrivare etc. Många designer, grafiker använder the Gimp.
Om du i huvudsak arbetar med bilder för nätet och egna utskrifter klarar du dig väldigt långt med detta program.
Windows användare – installera först installationshjälpsprogrammet. Hämtas på samma sida.

Andra gratis bildprogram

Picasa är ett program för att organisera och redigera digitala bilder som man får genom Google. Namnet Picasa är en blandning av namnet på den spanska konstnären Pablo Picasso och frasen mi casa för ”mitt hus” samt ”pic” för bilder.
Picasa är ett riktigt bra program för att hålla reda på alla dina bilder på datorn. När du installerar programmet frågar det om du vill att den skall gå igenom datorn efter bilder – sedan soreterar programmet upp alla bilder i olika mappar.
Enkel användning för att fixa till bilder.

Håll ordning på dina bilder

Programmet som hjälper dig att hålla ordning på alla dina bilder och en mängd olika möjligheter till att fixa till bilder. Riktigt bra program!

Gratis FTP program

Bra och enklet FTP-program för att föra över dina sidor till webbhotellet.

PDF-filer från alla program – PrimoPDF

Det här lilla programmet gillar Klokagubben verkligen. PrimoPDF är ett riktigt bra program. När du har installerat det kan du göra pdf-filer från Word, Excel eller vilket program som helst. Det lägger sig som en ”skrivare” – så du behöver bara välja skriv ut och sedan välja PrimoPDF så fixar programmet en snygg och prydlig pdf-fil åt dig som du sedan kan spara, skicka vidare eller skriva ut. Jättebra program- helt gratis!

Animation – 3D program – Blender

Blender är en 3D grafik program som kan användas på Windows, Mac och Linux. Blender 3D är ett mycket kraftfullt program och konkurerar med 3D Studio Max, Maya och XSI.
Programmet är helt gratis! Blender är ett 3D program i Open Source. Blender har flera kraftfulla funktioner och innehåller dessutom en komplett spelmotor – du kan skapa 3D-spel genom att enbart använda dig av Blender.
Titta gärna i galleriet och exemplen på vad man kan göra.

Brännarprogram -cd, dvd mm

CDBurnerXP är ett gratisprogram för att bränna cd-, dvd-skivor, bluray- och hddvd-skivor.
Det finns funktioner för att skapa och bränna ISO-avbildningar, och stöd för flera språk. Alla får använda det helt gratis, även för kommersiellt bruk, och det innehåller inga annonsprogram eller annan malware.


Mer information om gratisprogram:


Läs mer: