Hitta dina bästa fonder för att söka pengar.

Tips om att tjäna pengar och få stipendium genom att hitta rätt fonder för att söka stipendier och bidrag för utlandsstudier, volontärarbete, studier, språkstudier, volontärresor och utlandsarbete .

Bästa tipsen på fonder, stipendium, stipendier och bidrag. Söka fonder som är rätt för dig.

Sök pengar ur fonder! Det finns pengar som ligger och väntar på just din ansökan!
Här har du en samling bra länkar till fonder som passar för studerande, resesugna, utlandsstudier, hantverkare, barn och unga, föreningar, projekt, resestipendier, konstnärer och konsthantverkare som är på jakt efter mera pengar eller kanske ett litet stipendium.

Här har du en länkguide över olika stipendier och fonder att söka mer information om.

Kolla särskilt Länsstyrelsernas fondsida som du hittar en länk till längre ner på sidan. Riktigt bra ställe att börja söka fonder på!
Gräv där du står – det kanske finns pengar att söka i din egen kommun för ett stipendium.
Ett bra tips är att börja att söka fonder i sin egen kommun. Skriv, e-posta eller ring kommunen och fråga efter personen som är ansvarig för stipendierna i kommunen. Fråga vad det finns för stipendier att söka. Fråga vad som gäller för att få ett stipendium. Be att få en lista eller be dom uppge var du kan läsa mera. Det kan faktiskt finnas en del lokal stipendier att söka. Det är inte alltid som kommunerna är så öppna med information om detta så du får kanske vara lite påstridig.
Det kan också vara bra att kontakta kommunen där du är född, det är inte ovanligt att det finns stipendier att söka som är knutna till vilken födelseort man har.

Länkar till alla kommuner hittar du på kommunförbundets hemsida. Kolla också på ditt landstings eller regions hemsida – där finns ofta olika stipendier att söka.

Biblioteket kan ha mer information.

Nästan alla bibliotek har böcker om fonder och stiftelser. Det är möjligt att du inte får låna hem boken, men det går ofta bra att sätta sig och skumma igenom fonderna. Ta kopior. Det är lite jobb eftersom det allra flesta fonder kommer inte att vara aktuella för dig. Men se det som en bra timpenning om du skulle få något stipendium. Det gäller att spana efter de fonder som är lämpliga för dig.

Länsstyrelsens fondsida är riktigt bra!

Länsstyrelserna som handhar granskningen av de flesta stiftelser och fonder har en jättebra samlingssida där du kan söka efter fonder och lämpliga stipendier att söka. Här kan du i lugn och ro sitta och botanisera bland alla fonder. Glöm inte att leta efter fonder i kommunen eller området där du är född.

Stipendier för studier utomlands.

Det går att söka stipendier för utlandsstudier och det finns flera olika fonder att söka ur. Här är några länkar för dig att börja med. Kolla även Länsstyrelsens databas över olika fonder.

Stipendium för volontärarbete.

Blueberry är ett företag som erbjuder utbildningar på ca 130 olika studieorter över hela världen. Blueberrry förmedlar studier och språkstudier i tolv olika språk, äventyrs- och volontärresor, utlandsarbete eller högre utbildningar på college, hotellskolor eller designskolor.
Du kan söka stipendiet för språkresor, högre utbildningar, volontärbete eller för arbetsprogram.
Du kan du ansöka om Blueberrys språkresestipendium. De flesta av Blueberrys utbildningar är tretton veckor långa eller längre och är berättigade till studiemedel från CSN.

Alla studier

Allastudier.se är en del av Metro och är en guide till studier. Här hittar du skolor och utbildningar under ett och samma tak. Du kan söka efter din favoritutbildning eller få en överskådlig lista över dessa samt information om stipendier och utbildningar.

Fonder att kolla – stipendier, resestipendier, kulturstipendium m.m

Nordiska kulturfonder

Pengar till svenska konstnärer.

Stipendier för konstnärer i Sverige delas ut av Konstnärsnämnden. Vad sägs om ett arbetsstipendium på 120000 kronor varje år under två år.
Stipendium kan sökas av enskild person, frilansande konstnär, bosatt i Sverige och/eller med din konstnärliga verksamhet här. Totalt delar Konstnärsnämnden varje år ut ca 120 miljoner kronor i stipendier och bidrag.

GlobalGrant.com – att söka kostar pengar.

GlobalGrant.com är ett världsomspännande företag som mot betalning hjälper dig att söka stipendium.
Priserna är för en lista från 145 kr och ett abonnemang från 79 kr/mån.
Det skall också vara möjligt att gratis söka med sitt lånekort genom att logga in på sitt biblioteks hemsida.


Läs mer: