Bäst i test, testfakta, tester

Bäst i test, testfakta, tester, undersökningar, råd och rön för dig när du skall göra ett inköp.

Bäst i test, testfakta, tester, undersökningar, råd och rön för dig när du skall göra ett inköp.

Det finns mycket information att hämta på nätet när man skall köpa en kaffebryggare, digitalkamera, bilbarnstol, dammsugare, tvättmaskin, dator, skrivare, systemkamera, diskmaskin, mobil, GPS, dubbdäck, kameror eller mobil.
Här har vi samlat länkar till de bästa sidorna med tester om olika produkter. Bäst i test kan vara en bra vägledning när man skall köpa något. Ibland är det experter som har testat olika produkter, ibland är det mer omröstningar från konsumenterna och vissa sidor har information och testresultat efter mer noggrant gjorda undersökningar.

Innan man gör ett köp är det viktigt att läsa tester och recensioner för att göra ett informerat val av produkter. Genom att ta sig tid att undersöka olika produkter och jämföra deras prestanda, kvalitet och användarupplevelser kan man undvika att göra impulsköp och istället välja produkter som passar ens behov och önskemål bäst.

Tester och recensioner ger en objektiv och oberoende bedömning av produkter baserat på faktiska användares erfarenheter och experters bedömningar. Genom att ta del av andras åsikter och erfarenheter kan man få insikter som man själv kanske inte hade tänkt på, vilket kan vara avgörande för att göra det bästa köpet.

Testfakta.se – bäst i test, oberoende tester och granskande journalistik.

Testfakta är ett oberoende test och researchföretag som gör laboratorietester och utvärderingar av konsumentprodukter. Testerna görs av certifierade test- och forskningslaboratorier som är specialiserade för olika produkter. Betygsättning av testresultaten görs av Testfakta i samråd med laboratorier och utomstående experter. Testfakta.se publicerar resultaten från testerna samt har dagliga artiklar om konsumentvaror.

Test.se samlar experttester och sammanfattar dessa för att göra det lättare att välja inför ett köp.


Bäst i test – bilar

Skall du köpa bil så kan du kolla flera sidor. Folksam har testat krocksäkerheten genom att gå igenom verkliga trafikolyckor. Du kan söka efter krocksäkra bilar efter olika typer av bilar.
Konsumentverket har en bra sida om att köpa bil och en nybilsguide.

Bäst i test sidor, konsumentprodukter.

Bäst konsumentsidor, köpråd och tips.

Konsument Europa ger dig råd när du köper varor över gränserna inom EU. Här får du information om dina rättigheter och skyldigheter och underlättar för dig att utnyttja fördelarna med den gemensamma europeiska marknaden.
Konsument Europa är en del av Konsumentverket och finansieras delvis av EU.

Allmänna reklamationsnämnden är en myndighet som prövar konsumenttvister. Här kan du kan göra en anmälan som konsument om du har en tvist eller är missnöjd med något företag om en vara eller tjänst som du har köpt.

Hallå Konsument informerar om pengar, shopping, att handla smart, artiklar med fakta, reportage om konsumenters rättigheter och skyldigheter, vardagsekonomi och hur du påverkas av reklam. Konsumentverket är ansvariga för sajten.


Välja rätt lotteri vid spel on line

Att välja rätt lotteri är avgörande för ens chanser att vinna och förväntad avkastning. En viktig faktor att överväga är återbetalningsprocenten till spelarna. Detta indikerar hur stor del av intäkterna som återbetalas i form av vinster. Ju högre återbetalningsprocent, desto bättre är det för spelarna. Att välja ett lotteri med hög återbetalningsprocent ökar ens chanser att vinna och minskar husets fördel.

Men det är också viktigt att inte bara stirra sig blind på återbetalningsprocenten. Man bör även titta på vinstchanserna för olika priskategorier. Ett lotteri med hög återbetalningsprocent kanske har få stora vinster, medan ett annat lotteri kan ha fler mindre vinster men en lägre återbetalningsprocent. Det handlar om att hitta en balans mellan återbetalningsprocenten och vinstchanserna för att maximera ens möjligheter att vinna.


Miljömärkning, Svanen, EU Ecolabel, Fairtrade

Svanen och EU Ecolabel är två miljömärkningarna och när du ser dessa märken på varor eller tjänster betyder det att de har klarat hårda miljö- och klimatkrav. I Sverige finns det tusentals Svanenmärkta produkter inom alla områden som produkter för hemmet, bilen, båten, trädgården m.fl. Svanen är Nordens officiella miljömärkning.

Fairtrade är en oberoende produktmärkning och din garanti för att det du köper uppfyller internationella kriterier för rättvis handel. Kriterierna är bl.a. att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor, barnarbete och diskriminering motverkas, främjande av demokrati och organisationsrätt, miljöhänsyn och att ekologisk produktion främjas.


Läs mer: