Bäst i test, testfakta, tester

Bäst i test, testfakta, tester, undersökningar, råd och rön för dig när du skall göra ett inköp.

Bäst i test, testfakta, tester, undersökningar, råd och rön för dig när du skall göra ett inköp.

Det finns mycket information att hämta på nätet när man skall köpa en kaffebryggare, digitalkamera, bilbarnstol, dammsugare, tvättmaskin, dator, skrivare, systemkamera, diskmaskin, mobil, GPS, dubbdäck, kameror eller mobil.
Här har vi samlat länkar till de bästa sidorna med tester om olika produkter. Bäst i test kan vara en bra vägledning när man skall köpa något. Ibland är det experter som har testat olika produkter, ibland är det mer omröstningar från konsumenterna och vissa sidor har information och testresultat efter mer noggrant gjorda undersökningar.

Testfakta.se – bäst i test, oberoende tester och granskande journalistik.

Testfakta är ett oberoende test och researchföretag som gör laboratorietester och utvärderingar av konsumentprodukter. Testerna görs av certifierade test- och forskningslaboratorier som är specialiserade för olika produkter. Betygsättning av testresultaten görs av Testfakta i samråd med laboratorier och utomstående experter. Testfakta.se publicerar resultaten från testerna samt har dagliga artiklar om konsumentvaror.

Test.se samlar experttester och sammanfattar dessa för att göra det lättare att välja inför ett köp.

Bäst i test – bilar

Skall du köpa bil så kan du kolla flera sidor. Folksam har testat krocksäkerheten genom att gå igenom verkliga trafikolyckor. Du kan söka efter krocksäkra bilar efter olika typer av bilar.
Konsumentverket har en bra sida om att köpa bil och en nybilsguide.

Bäst i test sidor, konsumentprodukter.

Bästa konsumentsidorna, köpråd och tips.

Konsument Europa ger dig råd när du köper varor över gränserna inom EU. Här får du information om dina rättigheter och skyldigheter och underlättar för dig att utnyttja fördelarna med den gemensamma europeiska marknaden.
Konsument Europa är en del av Konsumentverket och finansieras delvis av EU.

Allmänna reklamationsnämnden är en myndighet som prövar konsumenttvister. Här kan du kan göra en anmälan som konsument om du har en tvist eller är missnöjd med något företag om en vara eller tjänst som du har köpt.

Hallå Konsument informerar om pengar, shopping, att handla smart, artiklar med fakta, reportage om konsumenters rättigheter och skyldigheter, vardagsekonomi och hur du påverkas av reklam. Konsumentverket är ansvariga för sajten.

Miljömärkning, Svanen, EU Ecolabel, Fairtrade

Svanen och EU Ecolabel är två miljömärkningarna och när du ser dessa märken på varor eller tjänster betyder det att de har klarat hårda miljö- och klimatkrav. I Sverige finns det tusentals Svanenmärkta produkter inom alla områden som produkter för hemmet, bilen, båten, trädgården m.fl. Svanen är Nordens officiella miljömärkning.

Fairtrade är en oberoende produktmärkning och din garanti för att det du köper uppfyller internationella kriterier för rättvis handel. Kriterierna är bl.a. att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor, barnarbete och diskriminering motverkas, främjande av demokrati och organisationsrätt, miljöhänsyn och att ekologisk produktion främjas.