Byta bank – Hitta lån med bäst ränta och villkor för dig!

Byt bank och få bättre ränta och villkor.

Byt bank och få bättre ränta och villkor.

Det är faktiskt enkelt att byta bank. Kolla all information om räntor, villkor och avgifter för olika banker och knalla sedan in på den bank som kan ge dig de bästa villkoren. Svårare är det inte.
Sedan förhandlar du med den nya banken om bra villkor. Den nya banken hjälper dig sedan med allt och sköter alla kontakter mot din gamla bank, som du inte behöver kontakta alls. De bästa länkarna till mer information hittar du längre ner.
Banker är precis som vilken annan affärsrörelse som helst. Du är kund och väljer själv det du vill köpa, för det är det du gör när du är bankkund. Du köper tjänster. Det är ingen skillnad på en bilhandlare eller en bank, om man inte ser till bonusarna för bankdirektörerna då förstås. Det handlar om ”business” och känner du att banken bara är ute för att göra en så bra affär för sig själv, då är det nog dags att byta.

Byta bank – börja här! Skaffa dig mer information.

Konsumenternas Bank- och finansbyrå är en självständig rådgivningsbyrå som kostnadsfritt informerar och ger råd samt vägledning inom det finansiella området.
En av de viktigaste uppgifterna är att fånga upp problem som konsumenter har inom det finansiella området och att återkoppla det till myndigheterna, företagen och branschorganisationerna.
Bakom Konsumenternas Bank- och finansbyrå står Konsumentverket, Finansinspektionen, Svenska Bankföreningen, Fondbolagens Förening och Svenska Fondhandlareföreningen.

Byta bank – information från bankföreningen – checklista.

För att underlätta för dig som vill byta bank har Svenska Bankföreningen arbetat fram en rutin för att bankbytet ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Bankbytet ska normalt inte ta mer än tre bankdagar. Som bankkund vänder du dig direkt till din nya bank så hjälper de dig att avsluta konton och tjänster hos din tidigare bank.


Tips om bra sidor  med mer information om att pengar, lån, mobillån, billån, sms lån och ekonomi:


Läs mer: