De 10 mest prisvärda och billigaste resmålen i Europa

De 10 mest prisvärda och billigaste resmålen i Europa - Klokagubben

Utforska fantastiska destinationer och de billigaste resmålen som passar även mindre plånböcker!

Att resa behöver inte alltid kosta en förmögenhet, särskilt inte i Europa. Med en rad prisvärda och billigaste resmål, kan du uppleva fantastiska platser utan att behöva råna banken. Här är en lista på de 10 mest prisvärda och billigaste resmålen i Europa, så att du kan planera din nästa budgetvänliga semester.

 • Budapest, Ungern
  Budapest är en stad som har något för alla. Med sina vackra byggnader, kultur och historia är det en fantastisk stad att besöka. Du kan utforska det historiska slottet i Buda, uppleva stadens termiska bad och utforska ruinbarerna, som är en av stadens unika drag. Det bästa av allt är att priserna i Budapest är mycket överkomliga, vilket gör det till ett perfekt resmål för en budgetsemester.
 • Krakow, Polen
  Krakow är en stad som har en vacker medeltida stadskärna, och är känt för sin rika historia och kultur. Här kan du besöka Wawel-slottet, utforska det judiska kvarteret och ta en tur till Auschwitz-Birkenau koncentrationsläger. Krakow är också känt för sin prisvärda mat och dryck, och du kan njuta av utsökt mat till rimliga priser.
 • Sofia, Bulgarien
  Sofia är huvudstaden i Bulgarien och en stad som är full av liv och kontraster. Här kan du upptäcka den antika historien och besöka moderna shoppingområden, njuta av ett pulserande nattliv och utforska en mängd olika museer. Sofia är också ett mycket prisvärt resmål, där du kan njuta av allt som staden har att erbjuda till överkomliga priser.
 • Vilnius, Litauen
  Vilnius är huvudstaden i Litauen och är en stad som är full av historia och kultur. Här kan du besöka en mängd olika kyrkor och slott, upptäcka stadens museer och njuta av den vackra gamla stadskärnan. Mat och dryck i Vilnius är också mycket prisvärda, vilket gör det till en utmärkt destination för en budgetsemester.
 • Riga, Lettland
  Riga är en stad som är full av charm och historia. Den vackra gamla stadskärnan är en av stadens mest populära turistattraktioner, med sina kullerstensgator, slott och kyrkor. Priserna i Riga är mycket överkomliga, och det finns också många prisvärda hotell och restauranger att välja mellan.
 • Tallinn, Estland
  Tallinn är en annan stad som är full av medeltida charm. Här kan du besöka vackra slott, upptäcka stadens många museer och njuta av den prisvärda maten och drycken. Det finns också många prisvärda hotell att välja mellan, vilket gör Tallinn till en perfekt destination för en budgetsemester.
 • Porto, Portugal
  Porto är en vacker stad som ligger vid floden Douro och är känt för sin goda mat, goda portvin och sin charmiga gamla stadskärna. Här kan du besöka vingårdar, upptäcka stadens katedral och njuta av utsikten över floden från en av stadens många restauranger. Porto är också känt för att vara ett mycket prisvärt resmål, där du kan njuta av allt från mat och dryck till hotell och aktiviteter till rimliga priser.
 • Sarajevo, Bosnien och Hercegovina
  Sarajevo är en stad som är full av historia och kultur, och en perfekt destination för den som vill uppleva något unikt. Här kan du besöka museer, kyrkor och moskéer, uppleva stadens nattliv och utforska stadens livliga gator. Priserna i Sarajevo är mycket överkomliga, vilket gör det till ett utmärkt resmål för en budgetsemester.
 • Valencia, Spanien
  Valencia är en stad som ligger vid Medelhavet och är känt för sin fantastiska mat, stränder och sin unika arkitektur. Här kan du besöka Ciudad de las Artes y las Ciencias, en imponerande samling av modern arkitektur, och uppleva stadens vackra gamla stadskärna. Valencia är också känt för att vara ett mycket prisvärt resmål, med många billiga hotell och restauranger att välja mellan.
 • Zagreb, Kroatien
  Zagreb är huvudstaden i Kroatien och en stad som är full av charm och historia. Här kan du besöka stadens många museer och gallerier, uppleva stadens nattliv och njuta av den goda maten och drycken. Priserna i Zagreb är mycket överkomliga, och det finns många prisvärda hotell och restauranger att välja mellan.

Sammanfattningsvis finns det många fantastiska och prisvärda resmål i Europa, där du kan uppleva fantastiska platser och kulturer utan att behöva spendera mycket pengar. Oavsett om du vill besöka en medeltida stad, njuta av vacker natur eller uppleva stadsliv, så finns det något för alla på den här listan. Så packa dina väskor och ge dig ut på din nästa budgetvänliga äventyr i Europa!

Bild: Inte så kända Annecy är också ett trevligt resmål och kallas ibland för ”Alpernas Venedig” då den liknar Venedig med sina kanaler som går igenom staden.

Mer information: