Pengar snabbt genom snabblån eller dyra smslån

Pengar snabbt genom snabblån, smslån, mobillån, privatlån, mikrolån, onlinelån, superlån och banklån.

Pengar snabbt genom dyra snabblån, sms lån, mobillån, privatlån, mikrolån, onlinelån, superlån och banklån.

Snabblån, mobillån, sms lån, mikrolån, onlinelån och superlån är olika namn på samma sak. Snabba lån som är enkla att låna och ofta mindre summor, även för dig med betalningsanmärkning. Kan också vara att låna pengar snabbt utan säkerhet via sms i mobilen.
Även om du får låna pengar snabbt är det dyra lån som du helst skall undvika. Kolla först med din bank eller via ditt fack om du kan få ett bättre lån. Har du skaffat dig dyra sms lån kan det vara en mycket god investering att försöka få byta dina lån och betala av dessa dyrare lån.

Låna pengar med betalningsanmärkning.

Det finns mer än 20 olika aktörer som lånar ut pengar i snabblån och sms lån utan säkerhet och på mindre summor även om du har betalningsanmärkning.

SMS-lån är dyra lån

Du får betala ett högt pris för sms lån för det är större risk för den som lånar ut pengar och det får du vara med och betala genom räntor och avgifter. Dessa låneföretag har oftast fler kreditförluster än banker och det måste man kompensera sig för. Det betyder att du kan få betala upp till 40 % ränta (eller mycket mer) och korta återbetalningsperioder för snabblån och sms lån. Det kan också finnas olika avgifter som gör dessa lån dyra om du behöver låna pengar snabbt.
Första gången får du låna en mindre summa, kanske upp till 1000 kronor, för de vill ha dig som kund, därefter kan du ofta få låna mer som t.ex. 3000, 5000 eller 10 000 kronor. När de har dig på kroken, så att säga.

Bankerna brukar inte låna ut mindre summor.

Bankerna brukar inte låna ut mindre summor och har man en betalningsanmärkning går det oftast inte att låna pengar på en vanlig bank. Ändå är det här man skall börja om man behöver låna pengar.

Kontakta din bank, har du inte någon bra bankkontakt så skaffa dig en personlig kontaktperson på någon av de stora bankerna. Ring och boka tid hos en rådgivare på banken. Diskutera igenom din ekonomi. Du kanske kan lägga om dina lån och rensa upp så du får bättre lånevillkor och mer kontroll över din ekonomi.
Du kan också på flera av de stora bankerna gå in på deras hemsida och göra en förfrågan om ett privatlån utan säkerhet. Du kan få ett preliminärt lånelöfte direkt efter bara ett par minuter. Räntan på dessa lån brukar ligga någonstans mellan 7-13 % beroende på hur din ekonomi ser ut. Villkor är dock att du inte tidigare har betalningsanmärkningar. En del av dessa lån är annuitetslån, vilket betyder att du betalar av mindre på lånet i början och mer i slutet. Då får du ungefär samma månadskostnad under hela låneperioden. Swedbank har t.ex. PrivatlånDirekt där du kan låna mellan 30 000 och 350 000 kronor på 2 – 12 år.

Medlemslån, medlemskontokredit och medlems billån via ditt medlemskap i facket.

Flera stora fackförbund har avtal med banker så att du om du är medlem i facket kan få låna pengar på mindre summor till ett bilköp. Om du är medlem i LO förbund, TCO eller SACO kan det vara ett bra tips att kolla på fackets hemsida om de skriver något om medlemslån. Villkoren brukar vara att du skall ha en regelbunden inkomst, vara utan betalningsanmärkning och varit medlem i facket minst 6 månader.

  • Gör en budget – låna inte till överkonsumtion.
  • Om du känner att du absolut måste låna pengar genom att ta ett snabblån, smslån, mobillån, billån och har betalningsanmärkningar så gör en lista på allt du kan avstå för att spara ihop till betalningen av lånet. Vad kan du dra ner på och vad kan du helt avstå från.

Får du inte ihop kalkylen så skall du inte ta ett snabblån, sms lån, mobillån eller online lån.
Du kommer bara att hamna i en ond cirkel. Lånar pengar igen för att betala av det första lånet osv. Det är ingen bra strategi för att få ordning på sin ekonomi. Du måste veta att du kan betala lånet innan du ger dig in i att ta ett snabblån, smslån eller onlinelån.
Rak amortering = du betalar tillbaka mer av lånet i början.
Annuitetslån = du betalar av mindre i början och mer på slutet. Det betyder att du betalar mer i ränta i början och mindre som avbetalning. Din månadskostnad blir ungefär samma under hela låneperioden.


Tips om bra sidor  med mer information om att låna pengar, lån, mobillån, billån, sms lån och ekonomi:


Sök pengar ur stiftelser och fonder: