Upptäck de bästa gratis lexikonen på nätet

Upptäck de bästa gratis lexikonen på nätet - Klokagubben

En lista över de bästa gratis flerspråkiga lexikonen för att hitta definitioner, synonymer och översättningar.

Lexikonen på Internet som är gratis och som kan användas för att söka upp information inom ett brett spektrum av ämnen, från språk och vetenskap till kultur och historia. Här är en lista över några av de bästa gratislexikonen på internet:

  1. Wiktionary – ett fritt flerspråkigt lexikon som drivs av Wikimedia Foundation. Det finns på över 170 språk och innehåller ordlistor, definitioner, synonymer och översättningar.
  2. Merriam-Webster – ett engelskspråkigt lexikon som är känt för att ge omfattande definitioner, synonymer och exempel på användning. Dessutom har den en funktion för att lyssna på uttal av ord.
  3. Dictionary.com – ett engelskspråkigt lexikon som ger definitioner, synonymer och översättningar, samt uttalshjälp. Det innehåller också artiklar om ordens ursprung och användning i kulturella sammanhang.
  4. The Free Dictionary – ett flerspråkigt lexikon som tillhandahåller översättningar, synonymer och definitioner för flera språk, inklusive engelska, spanska, tyska, franska och italienska. Det innehåller också artiklar om kultur, historia och vetenskap.
  5. Oxford Learner’s Dictionaries – ett engelskspråkigt lexikon som är inriktat på engelska som andraspråk. Det tillhandahåller definitioner, exempel på användning och uttalshjälp, samt en funktion för att översätta ord till olika språk.
  6. LEXIN – ett flerspråkigt lexikon som riktar sig till nyanlända och personer som lär sig svenska. Det innehåller definitioner, exempel på användning, översättningar och uttalshjälp på flera språk.
  7. Glosbe – ett flerspråkigt lexikon som tillhandahåller översättningar, definitioner och exempel på användning för över 600 språk. Det innehåller också ett verktyg för att söka efter ord i flera språk samtidigt.

Det ett brett utbud av gratis lexikon på internet, som täcker många språk och ämnen. Oavsett om man lär sig ett nytt språk, behöver hjälp med en uppsats eller vill lära sig mer om ett visst ämne, finns det ett gratis lexikon som kan hjälpa till.


Mer information: