Söka lediga jobb

Tips om bra sidor när du skall söka lediga jobb i Sverige eller utomlands som USA, Europa eller Australien.

Tips om bra sidor när du skall söka lediga jobb i Sverige eller utomlands.

Här är det arbetslinjen som gäller, även om man kanske hoppas på ett saftigt stipendium till något välgörande ändamål som t.ex. en trevlig semester i Västindien.

Jobbsajter, Sverige

Här är ett urval av jobbsajter. Det finns mera. Det är i alla fall en bra startpunkt för ditt jobbsökande.

Jobbsajter, Norge – lediga jobb i Norge

Löneläget är betydligt högre i Norge och det finns goda chanser till ett bra jobb. Svenskar skall visst vara uppskattade som arbetskraft i vårt broderland. Men det är klart smakar det så kostar det. Norge är ganska dyrt att leva i, men å andra sidan är skatten också lägre än i Sverige.

Söka lediga jobb i Danmark

Jobba i spelindustrin, Malta, Storbritannien.

Det finns goda chanser för svenska ungdomar med bra utbildning och goda språkkunskaper att få jobb i spelindustrin. Spelbolagen har behov av allt från att jobba i kundtjänsten till IT-tekniker och programmerare. Jobben är ofta mycket välavlönade och med bra förmåner.

Många av jobben finns i Storbritannien men också i Spanien, Gibraltar och Malta. Malta har också stort behov av folk med stora kunskaper inom data och IT.

Om du är intresserad av att arbeta i de internationella spelföretagen så sker rekryteringen genom agenter. De innebär att man tar kontakt med en jobbagent och sedan arbetar agenten för dig och försöker matcha dig och dina meriter mot lämpliga jobb.
Agenten får i regel en viss procent av första årets lönesumma som ersättning. Det är företaget som anställer dig som betalar det. OBS! Du betalar inte något för söka jobb hos de seriösa agenterna!

Här är de största agenterna som rekryterar till spelbolagen och spelindustrin.

Söka lediga jobb i Europa

Europass

Om man tänker anmäla sig till ett utbildningsprogram, söker ett arbete eller vill skaffa sig utlandspraktik kan det vara viktigt att kunna förklara sina färdigheter och kompetenser tydligt. Europass är en sida med mycket information med syfte att underlätta rörligheten på arbetsmarknaden i Europa. Här kan du få hjälp med att göra en bra CV som du kan använda mer internationellt.

Söka jobb i USA

Skall du söka tillfälligt jobb i USA är det säkrast att du kollar med ambassaden i Stockholm också.

Söka jobb i Australien


Läs mer: